Grotta bāka: diena divpā!

Par 3. septembri (iepriekšējo dienu) vispirms lasi TE!

Tātad, 4. septembris! Diena, kad piecelies svētdienā ap septiņiem – pagatavo brokastis un piepildi lunch box vēlākam laikam, uzsāc lielo veļas un dzīvokļa tīrīšanas dienu, visu izdari, sakrāmē somu un dodies! 50min gājiens gar okeānu uz Grotta bāku – vistālāko rietumu punktu Reikjavīkā. FullSizeRender(1)Plāns bija viens: aiziet uz skaistu vietu papusdienot un pazīmēt! 🙂 Tas arī izdevās, vieta ārkārtīgi gleznaina! Kā arī pie pašas bākas atradīsi karsto avotu, kurā paplunčināt kājas (to gan es izlasīju tad, kad biju jau atnākusi mājās ha! Bet jau pēc 10 dienām pie manis viesosies mamma, tētis un mazais brālis – visus vedīšu plunčāt kājas!) FullSizeRender_1
Interesanti tas, ka līdz pašai bākai ne vienmēr varēsi nokļūt! Kāpēc?
FullSizeRender_6
Jo šī pludmale, kuru šķērsojot nokļūsti pie Grotta Lighthouse, ir ļoti atkarīga no ūdens līmeņa maiņām. Var gadīties, ka aizej līdz bākai, bet, kad dodies atpakaļ – viens pa divi: peldi vai raudi! 🙂 Vai baudi! Tas drīzāk! Gaidi līdz vakaram, lai redzi ziemeļblāzmu! Šī noteikti ir viena no skaistākajām vietām, kur redzēt zaļās auroras lidināmies virs Reikjavīkas.
FullSizeRender_4
Pilnu punci un piezīmētu blociņu, priecīgā solī dodos uz māju pusi!FullSizeRender_3
Ieraugu, ka Esja paslēpusies mākonī (par to, kā kāpu Esjā un citām 6 dienām augustā).FullSizeRender_1(1)
Tad uzspīdēja kārtējais Reikjavīkas saules zaķis, un mana svētdienas pastaiga noslēdzās ar skaistu panorāmu jau manā māju rajonā:FullSizeRender_2(1)
Tāda laiska svētdiena! #justanotherOKday

 

One Reply to “”

Leave a comment